Praktický nabíjací lampáš Fenix CL25R naplní očekávania v teréne aj doma

Zaujímavým rozšírením aktuálnej ponuky LED svietidiel značky Fenix je prenosný nabíjací lampáš CL25R. Pri kompaktných rozmeroch a nízkej váhe poskytuje výkon až 350 lúmenov. Tieto prednosti a okrem iného aj jednoduché nabíjanie USB káblom mu otvárajú široké možnosti použitia.

Fenix CL25R je praktický prenosný nabíjací lampáš, ktorý môžete použiť na osvetlenie miestnosti, stanu, pracovného stola, alebo pri opravách auta na cestách či v garáži. Vysoko jasné diódy ukryté pod valcovitým difuzérom poskytujú svetelný tok až 350 lúmenov (ANSI) s neutrálnym odtieňom bieleho svetla a výdržou až 600 hodín. Doplnkové červené svetlo nájde využitie v momentoch, keď bielym svetlom nechcete priťahovať nežiaducu pozornosť lietajúceho hmyzu, alebo ním nechcete rušiť svoje okolie, napríklad pri kempovaní.

Lampáš je napájaný li-ion akumulátorom typu 18650 s kapacitou 2300 mAh, ktorý sa nabíja priamo v lampáši pomocou micro-USB konektora. Alternatívne je možné lampáš napájať aj dvomi jednorazovými CR123A batériami. Lampáš ponúka dokopy šesť režimov svietenia vrátane už zmieneného červeného svetla. Najsilnejší režim bez problému osvetlí celé táborisko po dobu viac ako dve a štvrť hodiny. Naopak najnižší svetelný režim s 0,8 lúmenmi, vhodný napríklad na orientáciu v stane, ponúka výdrž až 25 dní nepretržitého svietenia. Svietidlo ponúka aj režim červeného blikania, ktoré je možné využiť napríklad ako výstražný signál pri nehode, alebo na orientáciu. Všesmerový difuzér vytvára okolo lampáša rovnomerný svetelný kužeľ s dosahom až 25 metrov.

Vďaka odolnej a nárazuvzdornej konštrukcii s krytím IPX-6 je možné svietidlo bezpečne používať tiež pri nepriaznivom počasí, bez problémov odolá napríklad silnému dažďu, alebo vysokej vlhkosti. Mrazuodolné vyhotovenie svietidla, kedy je akumulátor dobre izolovaný proti nízkym teplotám, umožňuje jeho používanie aj pri teplotách hlboko pod nulou. Horná strana lampáša je vybavená závesným okom a na spodnej strane je silný neodymový magnet, takže ho je možné ľahko zavesiť či pripevniť na čokoľvek železné, napríklad na karosériu vozidla. Možnosti pripevnenia ďalej rozširuje závit na statív, ktorý nájdete na spodnej strane lampáša. Vyrobený je z hliníkovej zliatiny a odolného plastu, vďaka tomu výrobca garantuje nárazuvzdornosť pri pádoch svietidla z výšky až 1,5 metra.

Vďaka kompaktným rozmerom len 10 centimetrov na výšku, 5 centimetrov na šírku a váhe 177 gramov je lampáš vhodný pre všetky outdoorové aktivity, využijú ho ako športovo založení jedinci na expedíciách, tak aj rodiny pri kempovaní. Rovnako tak ho ocenia kutilovia pri práci doma, alebo na chate. Uplatní sa aj ako pohotovostné svietidlo v aute pre prípad opráv, výmeny pneumatík a ďalších neočakávaných situácií. Pochvalné ohlasy svietidlo zaznamenáva napríklad medzi rybármi, pre ktorých predstavuje univerzálne použiteľné svetlo pre večerné a nočné rybolovy. Okrem iného na ňom oceňujú doplnkové červené svetlo, ktoré im umožňuje rybárčiť „incognito.“ Červené svetlo využijú aj poľovníci, napríklad na zorientovanie sa na posede, bez toho, že by rušili zver vysoko vnímavou na biele svetlo.

Všetky parametre svietidla Fenix CL25R sú zmerané v súlade s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Lampáš Fenix CL25R je dostupný v internetovom obchode www.kronium.sk aj u ďalších predajcov značky Fenix. Odporučená maloobchodná cena je 59,90 EUR vrátane DPH (cena vrátane akumulátora a USB kábla).

Náhľadový obrázok - Praktický nabíjací lampáš Fenix CL25R naplní očekávania v teréne aj doma

 

Fenix-CL25R-akt1

Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >