Svietidlo Fenix PD36R PRO spája taktické kvality s vreckovými rozmermi

Nabíjateľné taktické svietidlo Fenix PD36R PRO poskytne svetlo o sile až 2800 lúmenov, v prípade potreby vydrží svietiť až 42 hodín a jeho energiu obnoví nabíjanie cez USB-C konektor. Rozhodne nejde o chúlostivú hračku, ktorá sa rozbije, sotva raz spadne na zem. Naopak, svojou nárazuvzdornosťou a vodotesnosťou sa doslova pýta do terénu. Využitím stroboskopu či úderného ráfika sa môže stať aj nástrojom sebaobrany. Jeho ovládanie je vďaka koncovému duálnemu spínaču rýchle a spoľahlivé. Nielen preto, ale i pre ďalšie vlastnosti preukáže dobré služby najmä ozbrojeným zložkám a profesionálom.

Sľubný trend v technickom vývoji svietidiel Fenix sa prejavuje najmä v kombinácii stále modernejších diód a akumulátorov. Tentokrát je použitá LED Luminus SFT-70, ktorá dokáže hladkým reflektorom vyslať úzky kužeľ svetla až do vzdialenosti 380 metrov. V turbo režime vyvinie výkon 2800 lúmenov a môže tak aj za úplnej tmy osvetliť členitý a málo prehľadný terén. Silný svetelný tok je pri dlhšom zapnutí regulovaný inteligentnou ochranou proti prehriatiu. V bežnejších situáciách, kedy postačí miernejšie svetlo, sú k dispozícii štyri nižšie stupne výkonu, pričom v najnižšom z nich, úspornom režime, je možné svietiť až 42 hodín.

Lítium-iónový akumulátor 21700 vyniká vysokou kapacitou 5000 mAh. Veľmi dobrá životnosť a bezpečnosť patrí už k štandardným kvalitám Li-ion batérií Fenixu a k ďalším prednostiam tohto akumulátora sa radí aj nadpriemerný nabíjací prúd a prúdový odber. Dá sa dobíjať cez konektor USB-C priamo vo svietidle.

Telo svietidla je vyrobené z leteckého tvrdeného hliníka, dobre odoláva pádom a nárazom. Povrch je opracovaný tvrdou anodizáciou III. typu, preto sa len tak ľahko neodrie a nepoškriabe. Pád do vody svietidlu tiež neuškodí. Jeho vodotesnosť a prachotesnosť dosahuje štandard IP68, to znamená, že je zaručene schopné svietiť pol hodiny v hĺbke 2 metrov.

Po modeli Fenix PD35R má aj toto svietidlo z radu PD doplnený koncový spínač druhým prepínacím tlačidlom, disponuje teda tzv. duálnym spínačom. To umožňuje svetlo operatívne zapínať, vypínať a taktiež pohotovo meniť svetelné režimy. Pomocou funkcie momentary on/off sa dá krátko rozsvietiť aj zhasnúť jednoduchým pridržaním hlavného tlačidla. Pre prípady núdze je tu možnosť okamžite aktivovať stroboskop s premenlivou frekvenciou, ktorý dezorientuje nebezpečného útočníka alebo vyšle signál viditeľný ďalekou krajinou. To všetko je cenná výbava pre profesionálov – policajtov, vojakov a záchranárov, ktorí mnohokrát potrebujú svetlo rýchlo použiť a niekedy aj rýchlo skryť, naviac ho spravidla obsluhujú v rukaviciach.

Úderný ráfik na okraji reflektora poslúži na sebaobranu alebo na rozbíjanie skla napr. pri záchranných akciách. Bezvýznamný nie je ani ryhovaný povrch, ktorý v rukaviciach nepreklzáva. V praxi sa často osvedčí aj snímateľný kovový klip, vďaka ktorému sa môže svietidlo upevniť na odev či výstroj a pri odložení sa nikam neskotúľa.

Mnohé svietidlá z radu PD majú plnohodnotné taktické využitie aj pri svojich menších rozmeroch. Model PD36R PRO si ich zachováva aj napriek tomu, že využíva rozmernejší akumulátor. Pri dĺžke 14,6 cm sa stále dá nosiť vo vrecku a jeho priemer (2,57 cm) umožňuje pripevnenie na dlhú zbraň. Tým sa okruh užívateľov PD36R PRO rozširuje aj o poľovníkov, ktorí si môžu navyše zaobstarať kompatibilné príslušenstvo, ako napr. káblový spínač Fenix AER-05 a celý rad montáží. Všetky uvedené vlastnosti svietidla však nájdu uplatnenie aj pri strážení objektov, zálesáctve i pri turistike.

Všetky kľúčové parametre svietidla (svetelný tok, doba prevádzky na batérie, vodotesnosť, dosvit a nárazuvzdornosť) sú zmerané v súlade s normou ANSI/NEMA FL 1-2009.

Taktické svietidlo Fenix PD36R PRO je dostupné v internetovom obchode www.kronium.sk aj u ďalších predajcov značky Fenix. Na stránkach e-shopu nájdete aj podrobnejší návod na ovládanie. Odporúčaná maloobchodná cena je 119,90 Eur s DPH.

Náhľadový obrázok - Svietidlo Fenix PD36R PRO spája taktické kvality s vreckovými rozmermi

Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >