Ľahká nabíjacia čelovka Fenix ​​HL26R splní nočné sny všetkých športovcov a outdooristov

Nájsť vyvážený pomer medzi váhou, svetelnou výdržou a výkonom je výzvou pre všetkých výrobcov čeloviek. Fenix svojim novým modelom HL26R s micro-USB nabíjaním a výkonom 450 lúmenov výrazne prehovorí do rozhodovania všetkých priaznivcov behu a ďalších outdoorových aktivít.

Kompaktná nabíjacia čelovka Fenix HL26R už na prvý pohľad zaujme tromi vedľa seba umiestnenými reflektormi. Centrálny, osadený LED Cree XP-G2 R5 s teplejším odtieňom svetla, je schopný poslať svetelný kužeľ o 450 lúmenoch až do vzdialenosti 100 metrov. Dvojica vedľajších reflektorov je osadená diódami od spoločnosti Nichia, ktoré vytvárajú široký a veľmi plynulý kužeľ svetla. Napájanie čelovky zabezpečuje zabudovaný lítium-polymérový akumulátor s kapacitou 1600 mAh, ktorý ľahko nabijete cez micro-USB konektor zo siete, notebooku, powerbanky, alebo v aute.

Vyššie uvedený maximálny výkon čelovky využijete pravdepodobne len na krátkodobé svietenie v extrémne ťažkých podmienkach, pri pohybe v bežnom teréne uprednostníte jeden z energeticky efektívnejších režimov. Čelovka ponúka hneď štyri režimy diaľkového reflektora a dva režimy reflektora so širokým kužeľom. U širokého reflektora je k dipozícii aj zábleskový režim SOS pre krízové situácie. Voliť medzi nimi môžete pohodlne pomocou dvoch výrazných spínačov na hornej strane čelovky. Pre dlhé večerné tréningy a nočné preteky sa ideálne hodí režim so 150 lúmenmi a výdržou 6 hodín, bezproblémový pohyb na temných cestách zaistí aj režim so 70 lúmenmi, s ktorým premôžete aj dvanásťhodinovú noc. Na osvetlenie napríklad stanu vám postačí režim s 30 lúmenmi. Čítať si pri svite najnižšieho režimu so 4 lúmenmi môžete po dobu viac ako 5 dní. Čelovka je vybavená digitálnou reguláciou na konštantný jas. Pokiaľ bude akumulátoru dochádzať energia, elektronika čelovku prepne vždy o režim nižšie až do jeho úplného vybitia. Nabíjanie tohto interného akumulátora už nemôže byť jednoduchšie – po odklopení gumovej krytky čelovku cez micro-USB vstup nabijete rovnako ako napríklad mobilný telefón.

Jednou z veľkých výhod tejto čelovky je fakt, že si pri týchto veľmi dobrých svetelných parametroch uchováva nízku váhu a kompaktnú veľkosť. Pri behu, ani pri ďalších outdoorových aktivitách týchto 86 gramov na hlave takmer neucítite. Tým počet predností novej čelovky od fénixu zďaleka nekončí. Telo je vyrobené z odolného plastu a leteckého duralu, čelovka vďaka tomu odolá pádom minimálne z metrovej výšky. Jej telo spĺňa nároky štandardu IP66, je teda plne prachotesné a vodeodolné. V držiaku môžete čelovku naklápať a nastaviť si tak ideálny uhol svietenia. Popruh opatrený reflexnými prvkami potom zvýši bezpečnosť vášho pohybu napríklad po neosvetlenej krajnici vozovky.

Čelovka Fenix HL26R má ambíciu stať sa nielen súčasťou výbavy bežeckých nadšencov a mnohých ďalších športovcov, ktorí za svojimi aktivitami vyrážajú aj po zotmení, ale vysokú úžitkovú hodnotu ponúka aj pri mnoho ďalších činnostiach. Uplatní sa ako pohotovostné svetlo v aute pre prípad nečakaných udalostí ako je napríklad výmena kolesa, alebo ako čelovka do domu a pre práce v jeho okolí. Na cesty si ju môžu pribaliť aj turisti, neoceniteľné služby splní aj pri kempovaní a na dovolenkách.

Všetky parametre čelovky (svetelný tok, doba prevádzky na batérie, vodotesnosť, dosvit a nárazuvzdornosť) sú zmerané v súlade s normou ANSI / NEMA FL 1-2009.

Čelovka Fenix HL26R je dostupná v internetovom obchode www.kronium.sk aj u ďalších predajcov značky Fenix. Odporúčaná maloobchodná cena je 51,90 EUR.

Náhľadový obrázok - Ľahká nabíjacia čelovka Fenix ​​HL26R splní nočné sny všetkých športovcov a outdooristov

fenix-HL26R-01

Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.
Ďalším používaním webu s ich využitím súhlasíte. Ďalšie informácie >